Hämeenlinnan alueen jumalanpalveluksia

Hämeenlinnan palvelukset pidetään pääsääntöisesti seurakuntakodilla syksyyn saakka. Kuukauden viimeisen viikonlopun palvelukset ovat alustavan tiedon mukaan edelleen Lammilla ja Forssassa.

Mikäli haluat päästä ripille tai ehtoolliselle niin sovithan siitä etukäteen isä Akin kanssa (050 321 0035, ei wattsapp viestejä)

HÄMEENLINNAN SEURAKUNTAKOTI
Matti Alangon katu 11 A

JUMALANPALVELUKSET

la 23.1. klo 17 akatistos, Ksenia Pietarilainen
su 24.1. klo 10 liturgia
Ma 1.2. klo 17 ehtoopalvelus
*Ti 2.2.klo 10 liturgia, Herramme Jeesuksen temppeliintuominen
La 6.2. klo 17 ehtoopalvelus
Su 7.2. klo 10 liturgia, tuomiosunnuntai
La 13.2. klo 17 ehtoopalvelus
Su 14.2. klo 10 liturgia, sovintosunnuntai; klo 17 ehtoopalvelus
Ma 15.2. klo 17 katumuskanoni
Ke 17.2. klo 17 katumuskanoni
La 20.2. klo 17 ehtoopalvelus
Su 21.2. klo 10 liturgia, ortodoksisuuden sunnuntai
Ke 24.2. klo 17 ennen pyhitettyjen lahjain liturgia (EPL)

FORSSA
Forssan toimintakeskus, Keskuskatu 10, Forssa

JUMALANPALVELUKSET
su 31.1. klo 10 liturgia
Su 14.2. klo 15 ehtoopalvelus
Ti 16.2. klo 17 katumuskanoni
Su 28.2. klo 10 liturgia

LAMMI
Athossäätiön luostarikeskus
Panagian puistotie 39 A

JUMALANPALVELUKSET

La 30.1. klo 10 liturgia
La 27.2. klo 10 liturgia

Seurakunnan muutoksia

Hämeenlinnan ortodoksinen seurakunta on yhdistynyt Helsingin ortodoksiseen seurakuntaan 1.1.2021.

Kaikki Hämeenlinnassa toimitettavat palvelukset ovat seurakuntakodilla ensi syksyyn saakka. Jumalanpalvelukset toimitetaan tämän hetken tietojen mukaan vielä suljetuin ovin. Ajankohtainen tieto löytyy Helsingin ortodoksisesta seurakunnan sivuilta.

Osoite Matti Alangon katu 11

Pohjoisen alueen päivystyskäytäntö ja viikkovapaat ovat muuttuneet.
isä Jonas Bergenstad (p. 0400 330 484) ja kanttori Petri Huttu (p. 0440 251 062), viikkovapaat maanantai ja tiistai
isä Aki Leskinen (p. 050 321 0035) ja Leena Lomu (p. 040 707 6715), viikkovapaat torstai ja perjantai
Tällä turvaamme alueemme pappien ja kanttorien olevat tavoitettavissa jokaisena päivinä

Virastolla asioinnista on sovittava puhelimitse papin tai kanttorin kanssa. Ehtoolliselle voi tulla palveluksen jälkeen, mutta edellytyksenä on, että siitä ilmoitetaan etukäteen papille. Synnintunnustuksella käynneistä voi myös sopia etukäteen papin kanssa. Eli enää virasto ei ole avoinna torstaisin eikä perjantaisin.

Hämeenlinnan seurakunnan nettisivut ja sähköpostiosoite poistuvat tammi-helmikuun aikana. Lisätietoja hos@ort.fi. Seurakunnan tyontekijöihin saa yhteyden puhelimitse tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@ort.fi

Alueemme facebooksivu löytyy hakusanalla: https://www.facebook.com/HameenlinnanOrtodoksit tai Hämeenlinnan alueen ortodoksit. Pyrimme striimaamaan palveluksemme ja niitä voi seurata joko facebookissa tai youtuben kanavalla Hämeenlinnan ortodoksit.
Facebookissa on myös alkanut uusi Hämeenlinnan ortodoksisen seurakunnan historian havinaa sarja, jossa haastattelemme alueen vanhuksia. Leena-kanttori käy haastattelemassa seurakunnan vanhimpia sunnuntaisin ja haastattelu tapahtuu livestriimauksella noin klo 12-14 välillä. Haastattelusarjan ensimmäinen haastattelu tapahtui 17.1. ja haastateltavana oli Maria Rumbin.

LÄMMIN KIITOS kaikille niille vapaaehtoisille, jotka olitte auttamassa kirkon tyhjennyksessä jo alkaneeseen peruskorjaukseen liittyen. Teitte suuremmoista työtä!

Kuvasta puuttuuvat vielä Elise Tamminen, joka keskittyi kirkon arkiston tyhjentämiseen. Lisäksi isä Aki ja kanttori Leena olivat mukana tyhjennysoperaatiossa.

Joulua ja teofaniaa vietetään Helsingin hiippakunnassa suljetuin ovin

(Artikkeli kopioitu hos.fi -sivuilta)

Nykyiset koronaepidemian aiheuttamat rajoitukset jatkuvat 10. tammikuuta 2021 saakka. Rajoitukset ovat voimassa Helsingin hiippakunnassa.

Arkkipiispa Leo joutui jatkamaan koronarajoituksia Helsingin hiippakunnassa. Kuva: Helsingin ortodoksinen seurakunta

12.12.2020

Nykyisiä koronarajoituksia jatketaan 10. tammikuuta 2021 saakka Helsingin ortodoksisen hiippakunnan alueella. Näin ollen jumalanpalvelukset toimitetaan Helsingin hiippakunnassa toistaiseksi suljetuin ovin, eli ilman kirkkokansaa.

Päätöksen koronarajoitusten jatkamisesta teki Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo 11.12.2020 kuultuaan ensin Helsingin hiippakunnan koronatiimiä ja Helsingin ortodoksisen seurakunnan hygieniatiimin johtajaa.

Päätös on yhteneväinen viranomaisten tekemien linjausten kanssa. Koronatilanteen kehittymistä sekä viranomaismääräyksiä ja -suosituksia seurataan tarkasti, ja ratkaisut tehdään jatkossakin niiden mukaan.

Nykyiset koronarajoitukset astuivat alun perin voimaan Helsingin hiippakunnassa 24.11.2020.

Tartuntatilanne yhä vaikea

Kaksi seuraavaa suurta kirkollista juhlaa vietetään siis Helsingin hiippakunnassa rajoitusten voimassa ollessa. Näistä ensimmäisenä juhlitaan Herramme Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhlaa 25.12., ja seuraavaksi teofaniaa eli Herran kastetta 6. tammikuuta.

Arkkipiispan ratkaisujen pohjana ovat olleet paitsi viranomaisten asettamat rajoitukset ja suositukset, myös eettinen vastuu seurakuntalaisten, seurakuntien työntekijöiden ja muiden kanssaihmisten terveydestä.

Helsingin hiippakunnan alue on lähes kokonaisuudessaan epidemian leviämisvaiheessa – ainoana poikkeuksena on Etelä-Karjala, missä epidemia on kiihtymisvaiheessa.

Ehtoolliselle pääsee sopimalla

Ehtoolliselle voi osallistua jumalanpalvelusten ulkopuolella, kun sopii asiasta papin kanssa etukäteen. Kirkollisia toimituksia (esimerkiksi kasteet) on siirrettävä tuonnemmas, mikäli se on mahdollista.

Välttämättömät toimitukset eli hautaukset toimitetaan kulloinkin voimassa olevilla maksimihenkilömäärillä. Tämä tarkoittaa tässä vaiheessa maksimissaan 10 henkilöä seurakunnan työntekijät mukaan lukien. Jos perheenjäseniä on useampi saattamassa vainajaa, on tästä keskusteltava papin kanssa jo varausta tehdessä.

Seurakuntia kannustetaan tuottamaan verkkolähetyksiä jumalanpalveluksista, jotta kirkkokansalla olisi mahdollisuus osallistua yhteiseen rukoukseen kotonaan.

Helsingin ortodoksinen seurakunta on jo varautunut lisäämään Uspenskin katedraalista ammattimaisesti tuotettuja suoratoistolähetyksiä.

Teksti: Susanna Somppi

Lähteet: Yle uutiset, Suomen ortodoksinen kirkko

Arkkipiispa Leon raskas päätös: Pyhäköt sulkeutuvat kirkkokansalta toistaiseksi Helsingin hiippakunnassa

Artikkeli kopioitu ort.fi -sivuilta
Ajankohtaista | 24.11.2020

Helsinki, Espoo ja Vantaa ovat nyt epidemian leviämisvaiheessa, ja muuallakin hiippakunnassa tilanne huononee. Näin ollen jumalanpalvelukset jatkuvat toistaiseksi suljetuin ovin.

Arkkipiispa Leo

Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo päätti tiistaina 24.11.2020 , että Helsingin ortodoksisen hiippakunnan alueella jumalanpalvelukset toimitetaan toistaiseksi ilman kirkkokansaa.

Arkkipiispa Leo teki päätöksensä kuultuaan muun muassa Helsingin ortodoksisen seurakunnan hygieniatiimin johtajaa ja hiippakunnan koronatiimiä. Päätös astui voimaan välittömästi.

Näillä näkymin kirkot pysyvät kirkkokansalta suljettuina kolmen viikon ajan, tai mahdollisesti vuoden 2020 loppuun, mikäli tilanne niin vaatii.

Epidemian kehittymistä ja viranomaismääräyksiä ja -suosituksia seurataan koko ajan. Päätöksiä tehdään jatkossa tilanteen mukaan.

Arkkipiispan ratkaisun pohjana ovat viranomaisten asettamat rajoitukset ja suositukset etenkin Helsingin, Espoon ja Vantaan alueilla. Myös eettinen vastuu seurakuntalaisten, seurakuntien työntekijöiden ja muiden kanssaihmisten terveydestä oli merkittävä tekijä päätöksessä.

Virus leviämässä nopeasti

Viime torstaina Helsingin, Espoon ja Vantaan todettiin siirtyneen epidemian kiihtymisvaiheesta leviämisvaiheeseen. Muilta osin sairaanhoitopiirin alueet ovat kiihtymisvaiheessa.

Nyt Helsinki, Espoo ja Vantaa aikovat kieltää kaikki yleisötilaisuudet, siirtää toisen asteen etäopetukseen sekä sulkea kaupunkien palvelutilat, kuten uimahallit ja kirjastot.

HUSin toimitusjohtaja Juha Tuominen sanoi tiistaina Ylen haastattelussa, että tilanne on muuttunut jo viime viikosta. Viimeisen vuorokauden aikana potilasmäärät sairaalassa ovat nousseet 15 prosenttia. Maanantaina uutisoitiin, että HUS on siirtynyt täysvalmiuteen. Näin ollen pääkaupunkiseudun tartuntatilanne on selvästi muita alueita vaikeampi. Hiippakunnasta ei löydy alueita, joilla tilanne olisi ratkaisevasti parempi.

Hiippakunnan koronatiimi antoi viimeisimmät ohjeensa maanantaina 23.11.2020, mutta tautitilanteen muuttuessa päädyttiin kiristämään toimia entisestään.

Ehtoolliselle pääsee sopimalla

Ehtoolliselle voi osallistua jumalanpalvelusten ulkopuolella, kun sopii asiasta papin kanssa etukäteen. Kirkollisia toimituksia (esimerkiksi kasteet) on siirrettävä tuonnemmas, mikäli se on mahdollista. Välttämättömät toimitukset eli hautaukset toimitetaan kulloinkin voimassa olevilla maksimihenkilömäärillä. Tämä tarkoittaa tässä vaiheessa maksimissaan 20 henkilöä Uspenskin katedraalissa ja kymmentä henkilöä hiippakunnan muissa pyhäköissä.

Lisäksi seurakuntia kannustetaan tuottamaan verkkolähetyksiä jumalanpalveluksista, jotta kirkkokansalla olisi mahdollisuus osallistua yhteiseen rukoukseen kotonaan. Helsingin seurakunta on jo varautunut lisäämään Uspenskin katedraalista ammattimaisesti tuotettuja suoratoistolähetyksiä.

Teksti: Susanna Somppi
Kuva: Pentti Potkonen

Helsingin hiippakunnassa tiukennuksia koronatoimiin

(Teksti kopioitu hos.fi -sivuilta)
Ajankohtaista | 20.11.2020

Jumalanpalvelukset jatkuvat pienemmillä osallistujamäärillä, muu kokoava toiminta jää tauolle.

Helsingin ortodoksisen hiippakunnan koronatiimi on tehnyt arkkipiispa Leon johdolla kaikkia hiippakunnan seurakuntia koskevia päätöksiä koronatoimien tiukentamisesta.

Lisärajoitusten tarpeen takana on epidemiatilanteen vaikeutuminen. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kokoama koronakoordinaatioryhmä totesi 19.11. pääkaupunkiseudun olevan koronaepidemian leviämisvaiheessa ja muilta osin sairaanhoitopiirin alueen olevan kiihtymisvaiheessa.

Jotta epidemiatilanne voidaan saada hallintaan, Etelä-Suomen aluehallintovirasto on 20.11. tehnyt päätöksen kieltää kaikkien yli 20 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Päätös tulee voimaan maanantaina 23.11. ja on voimassa kolme viikkoa, 13.12.2020 saakka.

Pääkaupunkiseudun tartuntatilanne on selvästi muita alueita vaikeampi. Hiippakunnasta ei kuitenkaan löydy alueita, joilla tilanne olisi ratkaisevasti parempi. Siksi koronatiimi on päätynyt siihen, että hiippakuntaan laaditaan kolmeksi viikoksi yhtenäinen ohjeistus, joka velvoittaa kaikkia seurakuntia. Uusi ohjeistus lähetetään seurakuntiin maanantaina 23.11.2020.

Ohjeistuksen päälinjaus on se, että jumalanpalveluselämä jatkuu seurakunnissa tarkoin läsnäolomäärärajoituksin, mutta kaikki muu kokoava toiminta jää tauolle.

Jotta jumalanpalveluksia voidaan jatkaa, palveluksiin osallistuvien enimmäismäärä on seuraavien viikkojen ajan korkeintaan 10 henkeä – poikkeuksena Uspenskin katedraali, jossa voi olla läsnä 20 henkeä. Mainittuihin henkilömääriin luetaan mukaan kaikki kirkkotilassa olevat henkilöt – myös pappi, kanttori ja mahdollinen lukija. Palvelukset toimitetaan minimihenkilöstöllä.

Palveluksiin on ilmoittauduttava etukäteen ja voimassa ovat myös kaikki muut ohjeet, joilla tähdätään tartuntariskin pienentämiseen.

Ehtoolliselle voi osallistua myös jumalanpalvelusten ulkopuolella sopimalla asiasta papin kanssa etukäteen. Kirkollisia toimituksia (esimerkiksi kasteita) olisi hyvä pyrkiä siirtämään hieman tuonnemmas, mikäli se on mahdollista.

Seurakuntia kannustetaan tuottamaan verkkolähetyksiä jumalanpalveluksista, jotta kirkkokansalla olisi mahdollisuus osallistua yhteiseen rukoukseen kotonaan. Helsingin seurakunta on jo varautunut lisäämään Uspenskin katedraalista ammattimaisin ottein tuotettuja lähetyksiä koko hiippakunnan hyödyksi.

Valtuustovaalien tulos Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan alueelta Helsingin ortodoksisen seurakunnan seurakunnanvaltuustoon valittiin

Katri Heporauta, 24 ääntä

Elise Tamminen, 24 ääntä.

Äänestämässä kävi 29 äänioikeutettua, äänestysprosentti oli 3,64. Hylättyjä äänestyslipukkeita oli 1.

Valtuustovaalien tulos selvillä: he tulivat valituiksi

Uudessa Helsingin ortodoksisen seurakunnan valtuustossa on 21 jäsentä, joista kaksi tulee Lahdesta ja
kaksi Hämeenlinnasta.

Äänestysprosentti nykyisen Helsingin ortodoksisen seurakunnan vaalialueilla (1-5) oli 4,02%.

15.11.2020

Helsingin ortodoksisen seurakunnan marraskuussa toimitettavassa valtuustovaalissa oli ehdolla 33 ehdokasta. Heistä valtuustoon valittiin puolet eli 17 jäsentä. Äänestysprosentti nykyisen Helsingin ortodoksisen seurakunnan vaalialueilla (1-5) oli 4,02%.

Tämän lisäksi uuteen Helsingin ortodoksisen seurakunnan valtuustoon valittiin kaksi ehdokasta Lahden ja kaksi Hämeenlinnan seurakunnista. Lahdessa ehdokkaita on neljä. Hämeenlinnassa taas kaksi.

Valituksi tulleet ja äänimäärät:

Helsinki, vaalialue 1

Penttonen Soili                                          Helsinki                              159

Palola Elina                                                Helsinki                              142

Kontkanen Mika                                       Helsinki                              140

Brodkin Jefim                                            Helsinki                              138

Lampinen Marina                                     Helsinki                              138

Tchervinskij Anna                                     Helsinki                              137

Saarinen Ulla                                             Helsinki                              133

Vantaa, vaalialue 2

Soraniva Anna                                            Vantaa                               43

Stenberg Andreas                                     Vantaa                               42

Karpin Miika                                                Vantaa                               36

Keski- ja Itä-Uusimaa, vaalialue 3

Lindström Anja                                          Järvenpää                          41

Brodkin Leena                                           Järvenpää                          30

Espoo ja Kauniainen, vaalialue 4

Virolainen Joonas                                     Espoo                                 55

Kilpinen Kim                                              Espoo                                 49

Väisänen Irina                                           Espoo                                 46

Länsi-Uusimaa ja Kirkkonummi, vaalialue 5

Murto Risto                                               Lohja                                  45

Juntunen Pertti                                         Vihti                                   28

Lahti, vaalialue 6

Valituksi tulleet:

Anatoli Lappalainen, 48 ääntä

Markku Pelkonen, 42, ääntä

Äänestysprosentti: 4,18%.

Hämeenlinna, vaalialue 7

Valituksi tulleet:

Katri Heporauta 24 ääntä

Elise Tamminen 24 ääntä

Äänestysprosentti: 3.64%

Teksti: Susanna Somppi

 

Äänestä seurakuntavaaleissa

Äänestysajat ja -paikat ovat seuraavat:

Su 1.11.2020 liturgian jälkeen klo 11.30-13.00 Hämeenlinnan kirkko, Erottajakatu 2, Hml

Su 8.11.2020 liturgian jälkeen klo 11.30-13.00 Forssan toimintakeskus, Keskuskatu 10, Forssa

VARAUDU TODISTAMAAN HENKILÖLLISYYTESI!

Ehdokkaiden esittelyt

Kolme kysymystä vaaliehdokkaille:

1. Millä tavoin olet aktiivinen seurakunnassasi?
2. Mainitse kolme tärkeintä kehityskohdetta omassa seurakunnassasi.
3. Mitä osaamista tuot valtuustotyöskentelyyn?

3 Heporauta, Katri

Varhaiskasvatuksen opettaja

NYKYINEN VALTUUTETTU

 1. Olen ollut valtuustossa kahdella kaudella. Harrastan ikonimaalausta, olen maalannut useamman vuoden seurakunnan ikonipiirissä.
 2. Kirkon remontointi, alueellinen tasa-arvo uudessa seurakunnassa, Hämeenlinnan toiminta-alueen toimintojen monipuolistaminen.
 3. Lapsiperheiden ja diakonian asiat ovat lähellä sydäntä.

 

rpt

2 Tamminen, Elise

Varatuomari, eläkeläinen

EI NYKYINEN VALTUUTETTU

 1. Olen seurakunnanneuvoston varapuheenjohtaja ja Tiistaiseuran jäsen. Palveluksissa käyn yleensä kerran kuukaudessa. Korona-aikana eri seurakuntien striimaukset ja YouTube-videot ovat tulleet tutuksi.
 2. Seurakunnan hallintoelinten myönteinen ja eteenpäinkatsova ilmapiiri. Hämeenlinnan kirkon rakentamisprojekti, sen aikana ja paluu normaaliin. Uuden seurakunnan kokeminen omaksi yhteiseksi seurakunnaksi.
 3. Olen ratkaisukeskeinen juristi, ja minulla on työuraltani kokemusta asiantuntija- ja johtotehtävistä erikokoissa yksiköissä ja projekteissa. Hallinnonuudistus ja muutkin muutokset on tulleet tutuksi.

 

Hämeenlinnan alueen valtuustovaaliehdokkaat

Kolme kysymystä vaaliehdokkaille:

 1. Millä tavoin olet aktiivinen seurakunnassasi?
 2. Mainitse kolme tärkeintä kehityskohdetta omassa seurakunnassasi.
 3. Mitä osaamista tuot valtuustotyöskentelyyn?

 

Ehdokkaiden esittelyt

3 Heporauta, Katri

Varhaiskasvatuksen opettaja

NYKYINEN VALTUUTETTU

 1. Olen ollut valtuustossa kahdella kaudella. Harrastan ikonimaalausta, olen maalannut useamman vuoden seurakunnan ikonipiirissä.
 2. Kirkon remontointi, alueellinen tasa-arvo uudessa seurakunnassa, Hämeenlinnan toiminta-alueen toimintojen monipuolistaminen.
 3. Lapsiperheiden ja diakonian asiat ovat lähellä sydäntä.

 

rpt

2 Tamminen, Elise

Varatuomari, eläkeläinen

EI NYKYINEN VALTUUTETTU

 1. Olen seurakunnanneuvoston varapuheenjohtaja ja Tiistaiseuran jäsen. Palveluksissa käyn yleensä kerran kuukaudessa. Korona-aikana eri seurakuntien striimaukset ja YouTube-videot ovat tulleet tutuksi.
 2. Seurakunnan hallintoelinten myönteinen ja eteenpäinkatsova ilmapiiri. Hämeenlinnan kirkon rakentamisprojekti, sen aikana ja paluu normaaliin. Uuden seurakunnan kokeminen omaksi yhteiseksi seurakunnaksi.
 3. Olen ratkaisukeskeinen juristi, ja minulla on työuraltani kokemusta asiantuntija- ja johtotehtävistä erikokoissa yksiköissä ja projekteissa. Hallinnonuudistus ja muutkin muutokset on tulleet tutuksi.

VASTINE SUOMEN KUVALEHDEN ARTIKKELIIN

 

Ortodoksikirkon kriisissä historiallinen käänne

 Toimittaja Outi Salovaaran artikkeli 2.10.2020 on tarkoituksenhakuinen ja sisällöllisesti perustuu pitkälti Suomen ortodoksisen kirkon kirkollishallituksen istunnoista tapahtuneisiin tietovuotoihin sekä yksipuolisiin tulkintoihin. Keskeisenä ajatuksena on todistaa, että arkkipiispa Leo on kykenemätön hoitamaan tehtäväänsä ja hänen tulisi eläköityä. Media syyllistyy tässä nykytermein lausuttuna maalittamiseen.

Helsingin hiippakunnan kirkkoherroina voimme todeta, että olemme hiippakunnassamme esipaimenen lähimpiä työtovereita ja yhteistyömme perustuu vahvaan luottamukseen. Arkkipiispa Leo johtaa työtämme ja meillä on hänen toiminnalleen täysi tuki ja luottamus. Vahvassa yhteisymmärryksessä olemme mm. etujoukoissa olleet viemässä käytännön tasolle kirkkomme hallinnonuudistusta hiippakuntamme alueella.

Julkisuudessa levitetään jatkuvasti disinformaatiota mm. Konstantinopolin patriarkaatin eksarkaatin aiempien Suomen vierailujen syistä. Pitkälti kyse on piispainkokouksemme toimimattomuudesta. Toteamme, että ongelma ei ole arkkipiispasta lähtöisin, samoin kuin monet muut ongelmat, joista häntä syyllistetään.

Tarvitsemme työrauhaa kaikille, mukaan lukien arkkipiispamme. Lisäksi toivomme asiallista journalistista otetta uutisointiin. Tietolähteenä ei voi toistuvasti olla vain tietyt pari henkilöä, joilla on kiistatta vahva kielteisesti värittynyt ennakkoasenne ja vaikeus sitoutua kirkollishallituksen linjaukseen asiallisesta viestinnästä. Työelämään kuuluu lojaalisuusvaatimus, mikä sopii hyvin kirkon ajatukseen kuuliaisuudesta.

Meidät kaikki on kutsuttu rakentamaan yhteistä kirkkoamme ja tahdomme olla tukemassa tätä linjaa.

Helsingin ortodoksisen hiippakunnan kirkkoherrat

pastori Jonas Bergenstad, kirkolliskokousedustaja
rovasti Ion Durac
pastori Ville Kiiveri
rovasti Markku Salminen, kirkolliskokousedustaja, kirkollishallituksen varajäsen
rovasti Timo Tynkkynen, kirkolliskokousedustaja

 

 

Page 1 of 13

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén