Natalia Aldoshinan ikonimaalauskurssi Athos-Säätiön tiloissa Lammilla

Moskovan hengellisen akatemian ikonimaalauksen johtava opettaja Natalia Aldoshina saapuu Suomeen ikonimaalauskurssia pitämään vielä tänä syksynä! Kurssi tapahtuu Lammilla Athos-Säätiön tiloissa 25.11.– 3.12.2017. Sen täyshoitohinta on 750 euroa sisältäen majoituksen, aterioiden ja maalaustilan vuokran lisäksi maalauksessa käytettävät kananmunat ja etikan, mutta ei ikonilautaa.
Päivässä on 7 tuntia ohjattua maalaamista. Kurssin aikana on mahdollista osallistua myös aamu- ja ehtoopalvelukseen päivittäin.
Opiskelijoilla on käytettävissään oma huone. Perushinta on laskettu vierasmajatasoiselle majoitukselle, jossa saniteettitilat ovat yhteisiä (huoneissa on tosin vesipiste kasvojen ja hampaiden pesemistä varten). Saman majoitustilan huoneet, joissa on omat saniteettitilat, saa käyttöön 5 euron vuorokautisella lisämaksulla. Saman hintaluokan majoituksena (790 e) on mahdollista saada käyttöönsä myös rivitaloasunnon (2 tai 3 mh), jossa voi asustaa kodinomaisesti yhden tai kahden ystävänsä kanssa. Kokonaan oma rivitalohuoneisto kurssin ajaksi maksaa 850 e, joskin niitä on enää niukasti. Alue on luonnonkaunis ja rauhallinen.
Ikonilaudan koko on 28×24 cm (reuna 1,5 cm joka puolelta, syvennys 2 mm). Piirros tulee valmiina opettajalta, niin ettei aika kulu piirtämiseen ja korjailemiseen. Teema on Profetoitu Kristus Andrei Rublevin maalaamana. Malli-ikonissa on paljon yksityiskohtia ja koostaan johtuen ikoni edellyttää tarkkaa huolellista työskentelyä. Ikonit on viisainta ostaa Athos-Säätiöltä, joka on tilannut ne kokeneelta ja hyväksi todetulta puusepältä.
Kurssille otetaan 12 opiskelijaa. Tulkkina toimii Natalia Peräsaari.
Athos-Säätiön kiinteistössä on myös paljon mielenkiintoista nähtävää ikonimaalarille, niin että se on tälläkin tavoin kurssipaikkana mielekäs.
Kurssista voi kysyä tarkemmin Athos-Säätiöstä joko sähköpostitse (info@athossaatio.fi) tai soittamalla (050-441 2036)

Tiedote kavallusasiasta

Tutkinta on kesken ja poliisi odottaa tilinpäätöksen valmistumista ja kirjanpitoa alkuvuodesta 2017. Kirjanpito on juuri valmistunut. Tilinpäätös on tilintarkastajalla. Neuvosto tiedottaa asiasta lisää kun esitutkinta on valmistunut.

Kirkkoherran tehtävien väliaikainen hoitaminen

Kirkkoherra Andreas Larikka on sairaslomalla 18.9.-15.10.2017. Sijaisena toimii Lahden ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Jonas Bergenstad. Yhteystiedot:  0400 330 484,  jonas.bergenstad@ort.fi.

Tiistaiseuran syyskausi käynnistyy

Tiistaiseuran syyskausi käynnistyy 12.9. klo 17, jolloin vieraanamme on  kirkkoherra, arkkimandriitta Andreas Larikka aiheenaan Kirkon katolisuus.
Tiistaiseuraillat jatkuvat joka toinen viikko. Tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta https://hmlortodoksinen.fi/toimintapiirit/tiistaiseura/

Juhlavigilia, praasniekka ja Ahveniston kesäkauden päätös

Elokuun viimeisellä viikolla on useita palveluksia Hämeenlinnassa:

Juhlavigilia ja leipien siunaus 28.8.2017 klo 17:00 – 18:00 Ahveniston kirkossa, Ahvenistontie 20.

Vedenpyhitys, praasniekkaliturgia ja ristisaatto, Johannes Kastajan ja edelläkävijän mestaus 29.8.2017 klo 09:30 – 12:00 Ahveniston kirkossa,
Ahvenistontie 20. Lisäksi kirkkokahvit.

Akatistos luomakunnalle 31.8.2017 klo 17:00 – 18:00 Ahveniston kirkossa,
Ahvenistontie 20. Samalla on Ahveniston kirkon kesäkauden päätös ja palvelukset siirtyvät Hämeenlinnan pääkirkkoon, Erottajakatu 2.

Taiteiden yönä seurakuntakodissa ja kirkossa tapahtuu

Hämeenlinnassa vietetään Taiteiden yötä perjantaina 25.8.2017.
Seurakuntakoti (Matti Alangonkatu) on tuolloin avoinna klo 19-20.30 ja siellä on mahdollisuus tutustua

  • taidenäyttelyyn,
  • käspaikan ompeluun ja
  • ikonin maalaukseen.

Kirkko on avoinna klo 18-22.30. Ohjelmassa karjalaista musiikkia ja kuorolaulua. Klo 22 rukoushetki. Kirkon edessä ulkona myydään vohveleita suolaisella ja makealla täytteellä.

Elokuu – Leena Lomun taidetta 30 vuoden ajalta

Hämeenlinnan ortodoksiseurakunnan kanttorin Leena Lomun kuvataiteellinen kiinnostus heräsi lukioaikoina. Suurin innostus sai alkunsa Limingan taidekoulusta jo 30 vuotta sitten. Leena on maalannut lukuisia töitä mm. ikoneita.

Leena Lomun Elokuu-näyttelyyn voi käydä tutustumassa seurakuntakodilla (Matti Alangon katu 11 A).

Näyttely on avoinna elokuun ajan (31.7.-29.9.2017) viraston aukioloaikoina keskiviikkoisin klo 14-16.30 ja perjantaisin klo 9.30-12. Käynti näyttelyyn on viraston kautta. Näyttely on avoinna myös erikseen sovittuina aikoina. Sovi erikseen kanttori Leena Lomun kanssa.

Leenan töitä eri vuosilta:

 

Liturgia, hedelmien siunaus ja syntymäpäiväjuhlat

Sunnuntaina 6.8. klo 10 on Ahveniston kirkossa Herramme Jeesuksen Kristuksen kirkastumisen liturgia. Samassa palveluksessa on perinteisesti hedelmien siunaus.

Liturgian jälkeen pidetään maastossa kirkon ulkopuolella isä Andreaksen ja Leena -kanttorin yhteisiä 100-vuotissyntymäpäiväjuhlia. Kumpikin heistä täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Varaudu sään mukaisella varustuksella

Tervetuloa liturgiaan ja syntymäpäiväjuhlaan!

Ahveniston kirkko on osoitteessa Ahvenistontie 20.

Forssan pyhäkköön ikonikokonaisuus

Ikonimaalari ja taiteilija Pasi-Mikael Huovinen on maalannut Forssan pyhäkköön hienon kokonaisuuden ja lisää on vielä tulossa. Serafim Sarovilaisen 19.7.2017 pidetyssä muistoliturgiassa siunattiin kuvan yläosassa komeilevat pyöreät ikonit evankelistat Matteus, Markus, Luukas ja Johannes.

 

 

Kesän ikonileirit Hämeenlinnassa ja Lammilla

Ikonikurssi Hämeenlinnan seurakuntakodilla
Opettaja Pasi-Mikael Huovinen p. 041 576 6143
ma-pe 31.7.-4.8. klo 10-16 srk-kodilla. Kurssin hinta 85€ viikko tai 20€ päivä.
Lisätietoja opettajalta.

Lammin kesäkursseja
Lammin Athos Säätiöllä pidetään ikonimaalauskursseja.

  • Vanhus Nikonin ikonimaalauskurssi 1.–6.8.2017

Page 1 of 3

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén