Seurakunnantarkastuksen katsaus

Metropoliitta Ambrosius kertoi seurakunnantarkastuksessa 20. – 21.11.2017 kannustavan katsauksen seurakunnan tilanteeseen viime ja tämän vuoden aikana isojen vaikeuksien keskellä toimineille luottamushenkilöille ja seurakuntaväelle. Viimeisen kuuden vuoden aikana kuorotoiminta on ollut aktiivista, se toimii ekumeenisesti ja on esimerkillistä avoimuudestaan paikkakunnalla. Diakoniatyötä tehdään kokonaan vapaaehtoisvoimin. Seurakunnan sijoitustoimintaa on hoidettu esimerkillisellä tavalla.

Seurakunnan ikärakenne on tyypillinen muutaman muun pienen seurakunnan kanssa. Hautauksia on moninkertainen määrä kasteisiin verrattuna. Jäsenmäärä ja sen myötä toiminta ollut laskusuunnassa. Tähän tulisi kiinnittää huomiota.

Metropoliitta Ambrosius totesi seurakunnan tulevaisuudesta, että se on tekemistä vaille valmis. Mietittävä on mm. miten muualta paikkakunnalle muuttaneet toivotetaan tervetulleiksi ja aktiivisiksi jäseniksi seurakuntaan. Kirkkohanketta jatketaan, sillä nykyinen kirkkorakennus on tullut tiensä päähän. Kavallus ei kaatanut kirkkohanketta, totesi metropoliitta.

Maaliskuussa 2017 esille tulleen kavallusepäilyn sisäinen selvitystyö seurakunnassa on valmistunut. Keskeinen osa selvitystyötä on ollut tilinpäätöksen laatiminen ajalta 1.1.2016-31.3.2017. Tilitoimiston tekemässä kirjanpidossa ja erityistilintarkastuksessa kavalletun summan määräksi on vahvistunut 377 000 euroa. Tilinpäätös on toimitettu poliisille, joka jatkaa esitutkintaa laaditun selvityksen pohjalta. Epäiltynä on seurakuntasihteeri. Hänen työsuhteensa päättyi maaliskuussa heti asian tultua ilmi. Seurakunta toimii asiassa tiiviissä yhteistyössä poliisin kanssa asian selvittämiseksi.

Jonas Bergenstad
kirkkoherra
0400 330 484

Riitta Räntilä
seurakunnanvaltuuston puheenjohtaja
050 588 6832

Kalevalaisaiheisia tauluja kaivataan näyttelyyn

Eeva-Maria Laaksosen hieno ikoninäyttely on esillä enää viikon verran ja joulukuun näyttelyksi kaavaillaan kalevalaisaiheinen näyttely Suomi 100 juhlavuoden huipennukseksi.

Ongelmana on, että mistä saadaan näyttelyesineistö? Jos sinä omistat jonkun kalevalaisaiheisen taulun, teoksen, lautasen tai messinkityön, niin voisitko tuoda sen lainaan seurakuntakodille yhdeksi kuukaudeksi. Näyttelyyn laitettavat työt pitäisi toimittaa seurakuntakodille viimeistään keskiviikkona 29.11. mennessä.

Mahdollisia tuomisajankohtia:
to 23.11. klo 10 liturgiaan (Aleksanteri Nevskin muisto, josta kanttori toimittaa sen seurakuntakodille)
pe 24.11. klo 9.30-12 virastoon (Matti Alangon katu 11)
la 25.11. klo 8-10 Lammille liturgiaan
su 26.11. klo 10-11 Forssaan liturgiaan
ma 27.11. klo 12.30-19.30 srk-kodille, jolloin ikonipiiriläiset ovat työnsä äärellä
ke 29.11. klo 14-19 virastoon tai srk-kodille kuoroharjoituksiin.

Toivottavasti saadaan näyttely pystyyn

Terveisin
Leena-kanttori

p.s. Marketta ja Kristuslapsi lautanen on jo 🙂

Metropoliitta Ambrosius suorittaa seurakunnantarkastuksen

Metropoliitta Ambrosius suorittaa seurakunnantarkastuksen Hämeenlinnassa 20-21.11.2017.

Seurakunnantarkastus on lakisääteinen tarkastus, joka suoritetaan jokaisessa seurakunnassa viiden vuoden välein.

Kirkkoherran työsuhde päättyy

Hämeenlinnan ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Andreas Larikan työsuhde päättyy koeaikana 31.10.2017 metropoliitta Ambrosiuksen suostumuksella.

1.11.2017 vt. kirkkoherrana aloittaa Lahden seurakunnan kirkkoherra Jonas Bergenstad, jonas.bergenstad@ort.fi p. 0400 330 484.

Neuvoston ja valtuuston päätökset luettavissa

Seurakunnaneuvoston ja seurakunnanvaltuuston kokouksen päätösten tiivistelmät ovat luettavissa joka kokouksen jälkeen seurakunnan nettisivuilla.

Natalia Aldoshinan ikonimaalauskurssi Athos-Säätiön tiloissa Lammilla

Moskovan hengellisen akatemian ikonimaalauksen johtava opettaja Natalia Aldoshina saapuu Suomeen ikonimaalauskurssia pitämään vielä tänä syksynä. Kurssi tapahtuu Lammilla Athos-Säätiön tiloissa 25.11.– 3.12.2017. Sen täyshoitohinta on 750 euroa sisältäen majoituksen, aterioiden ja maalaustilan vuokran lisäksi maalauksessa käytettävät kananmunat ja etikan, mutta ei ikonilautaa.

Päivässä on 7 tuntia ohjattua maalaamista. Kurssin aikana on mahdollista osallistua myös aamu- ja ehtoopalvelukseen päivittäin.

Opiskelijoilla on käytettävissään oma huone. Perushinta on laskettu vierasmajatasoiselle majoitukselle, jossa saniteettitilat ovat yhteisiä (huoneissa on tosin vesipiste kasvojen ja hampaiden pesemistä varten). Saman majoitustilan huoneet, joissa on omat saniteettitilat, saa käyttöön 5 euron vuorokautisella lisämaksulla. Saman hintaluokan majoituksena (790 e) on mahdollista saada käyttöönsä myös rivitaloasunnon (2 tai 3 mh), jossa voi asustaa kodinomaisesti yhden tai kahden ystävänsä kanssa. Kokonaan oma rivitalohuoneisto kurssin ajaksi maksaa 850 e, joskin niitä on enää niukasti. Alue on luonnonkaunis ja rauhallinen.

Ikonilaudan koko on 28×24 cm (reuna 1,5 cm joka puolelta, syvennys 2 mm). Piirros tulee valmiina opettajalta, niin ettei aika kulu piirtämiseen ja korjailemiseen.

Teema on Profetoitu Kristus Andrei Rublevin maalaamana. Malli-ikonissa on paljon yksityiskohtia ja koostaan johtuen ikoni edellyttää tarkkaa huolellista työskentelyä. Ikonit on viisainta ostaa Athos-Säätiöltä, joka on tilannut ne kokeneelta ja hyväksi todetulta puusepältä.

Kurssille otetaan 12 opiskelijaa. Tulkkina toimii Natalia Peräsaari.
Athos-Säätiön kiinteistössä on myös paljon mielenkiintoista nähtävää ikonimaalarille, niin että se on tälläkin tavoin kurssipaikkana mielekäs.

Kurssista voi kysyä tarkemmin Athos-Säätiöstä joko

sähköpostitse (info@athossaatio.fi) tai soittamalla (050-441 2036)

Tiedote kavallusasiasta

Tutkinta on kesken ja poliisi odottaa tilinpäätöksen valmistumista ja kirjanpitoa alkuvuodesta 2017. Kirjanpito on juuri valmistunut. Tilinpäätös on tilintarkastajalla. Neuvosto tiedottaa asiasta lisää kun esitutkinta on valmistunut.

Kirkkoherran tehtävien väliaikainen hoitaminen

Kirkkoherra Andreas Larikka on sairaslomalla 18.9.-15.10.2017. Sijaisena toimii Lahden ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Jonas Bergenstad. Yhteystiedot:  0400 330 484,  jonas.bergenstad@ort.fi.

Tiistaiseuran syyskausi käynnistyy

Tiistaiseuran syyskausi käynnistyy 12.9. klo 17, jolloin vieraanamme on  kirkkoherra, arkkimandriitta Andreas Larikka aiheenaan Kirkon katolisuus.
Tiistaiseuraillat jatkuvat joka toinen viikko. Tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta https://hmlortodoksinen.fi/toimintapiirit/tiistaiseura/

Juhlavigilia, praasniekka ja Ahveniston kesäkauden päätös

Elokuun viimeisellä viikolla on useita palveluksia Hämeenlinnassa:

Juhlavigilia ja leipien siunaus 28.8.2017 klo 17:00 – 18:00 Ahveniston kirkossa, Ahvenistontie 20.

Vedenpyhitys, praasniekkaliturgia ja ristisaatto, Johannes Kastajan ja edelläkävijän mestaus 29.8.2017 klo 09:30 – 12:00 Ahveniston kirkossa,
Ahvenistontie 20. Lisäksi kirkkokahvit.

Akatistos luomakunnalle 31.8.2017 klo 17:00 – 18:00 Ahveniston kirkossa,
Ahvenistontie 20. Samalla on Ahveniston kirkon kesäkauden päätös ja palvelukset siirtyvät Hämeenlinnan pääkirkkoon, Erottajakatu 2.

Page 1 of 4

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén