Heinäkuussa jumalanpalvelukset toimitetaan edelleen seurakunnan pääkirkossa ja sääolosuhteet sallien kirkon pihalla. Sisällä palvelukset toimitetaan ilman kirkkokansaa. Hämeenlinnan ja Lahden seurakuntien papit ja kanttorit lomittavat toisiaan, minkä johdosta palvelukset toimitetaan vuoroviikoin kussakin seurakunnassa.

Heinäkuun palvelukset ovat:

la 4.7. klo 17 vigilia

su 5.7. klo 10 liturgia

to 9.7. klo 10 liturgia

la 18.7. klo 10 liturgia

su 19.7. klo 10 liturgia, Forssa suljetuin ovin

Liturgiat toimitetaan sääolosuhteet sallien Hämeenlinnan kirkon pihalla. Pihalle mahtuu 2 metrin turvavälit huomioiden 20 henkeä. Jumalanpalveluksiin ulkona on aina ennakkoilmoittautuminen, joka tehdään pastori Aki Leskiselle puhelimitse tai tekstiviestillä numeroon 0400 504 504.

Palvelukset toimitetaan edelleen minimimiehityksellä myös ulkona, jotta voimme tarjota mahdollisimman monelle seurakuntalaiselle osallistumismahdollisuuden palveluksiin sekä minimoida tartuntariskit työntekijöiden ja seurakuntalaisten osalta.

Liturgian jälkeen pappi päivystää kirkolla klo 12 saakka, jolloin seurakuntalaisilla on mahdollisuus osallistua ehtoolliseen myös liturgian jälkeen. Ennakkoilmoittautuminen tästä tehdään myös isä Akille puhelimitse tai tekstiviestillä, jotta tiedämme valmistella riittävän määrän pyhiä lahjoja.

Kesäkaudella rajoituksia valtakunnallisesti helpotetaan, jolloin korostuu jokaisen vastuu itsen ja toinen toisemme terveydestä, kun ihmisiä on aiempaa enemmän liikkeellä. Palveluksiin ja muuhun seurakunnan toimintaan ei osallistuta sairaana. Noudatamme seurakunnassa 2 metrin turvavälejä ja huolehdimme riittävästä käsi- ja aivastamis-/yskimishygieniasta. Pidetään jokainen itsestämme ja toinen toisestamme huolta, pysytään terveinä ja huolehditaan kaikki yhdessä siitä, että noudatamme voimassa olevia rajoituksia ja ohjeistuksia.

Siunattua kesää toivottaen,

Jonas Bergenstad

kirkkoherran toimen hoitaja

Hämeenlinnan ortodoksinen seurakunta

puh. 0400 330 484