Kanttori Leena Lomu, 040 707 6715, leena.lomu@ort.fi

Tällä hetkellä kuorokausi on tauolla koronaviruksen takia. Seurakuntamme yhteiset kokoontumiset on peruttu, joten kuoroharjoituksiakaan emme pidä. Jumalanpalvelukset on rajoitettu vain sunnuntaina toimitettaviin liturgioihin, jonka toimittaa pappi ja kanttori kahdestaan ilman kirkkokansaa.

Hämeenlinnan ortodoksisessa seurakunnassa on kuitenkin juuri ilmestynyt AKATISTOS JUMALANSYNNYTTÄJÄLLE (CD äänite), jonka laulaa Kontakion kvartetti. Siinä soi Hämeenlinnan ortodoksisen seurakunnan historia, koska kokoonpanossa laulaa kolme täällä toiminutta kanttoria ja yksi kirkkokuorolainen. Äänite on nimenomaan hartauslevy, joten nyt kun meillä ei ole tarjota jumalanpalveluksia, niin tämä levy voi antaa pienen hartaustuokion omaan yksityiseen rukouselämään.

Äänitettä voi ostaa joko virastosta sen aukiollessa (ke klo 14-16.30 ja pe 9.30-12) tai tilata netin kautta s-postitse: leena.lomu@ort.fi tai soittamalla p. 040 7076715. Äänitteen hinta on 15€/kpl ja jos tilaa enemmän kuin 15 kpl niin yksikköhinta on 12.50 tai jos tilaa enemmän kuin 30 niin hinta putoaa 10: een €:oon (laatikossa on 32 eli laatikon hinta on 320€). Postimaksut lisätään tilaukseen.

Ortodoksisen seurakunnan kuoroihin otetaan kuitenkin jatkuvasti uusia laulajia. Laulajiksi halukkaiden ei tarvitse olla ortodoksisen kirkon jäseniä. Pääasia on, että haluaa oppia laulamaan ortodoksista kirkkomusiikkia ja osallistua kuoron toimintaan (eli lähinnä jumalanpalveluksiin ja harjoituksiin). Kirkkokuoro laulaa pääasiassa seurakunnan jumalanpalveluksissa (joita nyt siis ei ole, koska elämme poikkeusolosuhteessa) eli se ei olevaan harrastus vaan pikemminkin elämäntapa.

Mikäli laulaminen kiinnostaa, niin voi kanttoriin olla yhteydessä. Jokainen ääni on tärkeä –  kiitos kaikille, jotka annatte sen kirkolle.

Kirkkokuoro


 

Harjoitukset muualla (Forssa, Lammi)
Noin tuntia ennen liturgiaa katsotaan yhdessä vaihtuvat tekstit.

 

Oi ihana pääsiäinen konsertti kirkkaan
viikon sunnuntaina 23.4. 2017 Athos-säätiöllä


Oi ihana pääsiäinen kuoron esitys 19.4.2017 
kirjaston avolavalla