Kanttori Leena Lomu, 040 707 6715, leena.lomu@ort.fi

Ortodoksisen seurakunnan kuoroihin otetaan jatkuvasti uusia laulajia. Laulajiksi halukkaiden ei tarvitse olla ortodoksisen kirkon jäseniä, riittää kun on halua oppia laulamaan ortodoksista kirkkomusiikkia ja innostusta osallistua kuorojen harjoituksiin ja toimintaan. Kirkkokuoro laulaa pääasiassa seurakunnan jumalanpalveluksissa.

Kirkkokuoro
Mikäli laulaminen kiinnostaa, voi kanttoriin olla yhteydessä tai voi tulla rohkeasti mukaan Laululintusten kautta.

Harjoituskausi alkaa 23.8. klo 17 seurakuntakodilla. Käydään läpi taiteidenyönä laulettavaa ohjelmaa. Jos jollakin on jotain kansallisia, karjalaisia, saamelaisia yms vastaavia lauluja, niin taiteiden yönä niitä voi esittää kirkon edustalla vapaasti klo 19 alkaen.

Ke 13.9. harjoituksia ei pidetä, koska tuolloin on ristin ylentämisen ehtoopalvelus ja liturgia. Syysviikolla (18.10.) ei myöskään pidetä kuoroharjoituksia. Muutoin keskiviikkoisin tavataan klo 17-19 seurakuntakodilla.

Laululintuset
Kirkkolaulua kaikille halukkaille laulutaidosta riippumatta. Lauletaan jumalanpalveluksissa käytettäviä yhteislauluja ja harjoitellaan äänenkäyttöäKaikki laulamisesta kiinnostuneet tulkaa tutustumaan. Laululintuset ei kokoonnu tällä kaudella, mutta halutessa voi osallistua kirkkokuoron harjoituksiin

Lusia-kuoro

Lapsille ja nuorille tarkoitettu kuoro, jossa käydään laulun perustekniikkaa ja pieniä lauluja. Tänä vuonna on tarkoitus laulaa myös kaksiäänistä serbialaista liturgiaa. Päätapahtumana on kuitenkin 13.12. Lusia-juhla, jolloin toimitetaan klo 17 ehtoopalvelus Ahveniston kirkossa ja kynttiläkulkue Kanta-Hämeen keskussairaalan sydän- ja keuhko-osastoille. Kokoonnutaan tuolloin seurakuntakodille neljältä ja pukeudutaan.
Kuoro kokoontuu seuraavina sunnuntai-iltoina. 10.9., 9.10. (poikkeuksellisesti maanantaina), 12.12. PERUTTU kanttorin Lintulan syyskokouksen takia ja 10.12. klo 17 seurakuntakodilla.

Harjoitukset muualla (Forssa, Lammi)
Noin tuntia ennen liturgiaa katsotaan yhdessä vaihtuvat tekstit.

 

Oi ihana pääsiäinen konsertti kirkkaan
viikon sunnuntaina 23.4. Athos-säätiöllä


Oi ihana pääsiäinen kuoron esitys 19.4.
kirjaston avolavalla