Kanttori Leena Lomu, 040 707 6715, leena.lomu@ort.fi

Kuoromme aloitti harjoituskauden syyskuun alusta alkaen. Harjoittelemme keskiviikkoisin klo 17-19 seurakuntakodilla koronarajoitteet huomioon ottaen. Kirkossa on myös omat rajoituksensa ja jotta kahden metrin turvavälit toteutuu. Laulamme kliirossin molemmilla puolilla niin, että altot ja bassot laulavat vasemmalla ja sopraanot ja tenorit oikealla puolella. Kaikki eivät siltikään voi olla yhtäaikaa laulamassa vaan vuorottelemee niin, että kaikki pääsevät laulamaan kauden aikana ainakin muutaman kerran.

Seurakunnastamme voi tilata AKATISTOS JUMALANSYNNYTTÄJÄLLE CD-äänitettä, jonka laulaa Kontakion kvartetti. Siinä soi Hämeenlinnan ortodoksisen seurakunnan historia, koska kokoonpanossa laulaa kolme täällä toiminutta kanttoria ja yksi kirkkokuorolainen. Äänite on nimenomaan hartauslevy, joten nyt kun meillä ei ole tarjota jumalanpalveluksia, niin tämä levy voi antaa pienen hartaustuokion omaan yksityiseen rukouselämään.

Äänitettä voi ostaa joko virastosta sen aukiollessa (ke klo 14-16.30 ja pe 9.30-12) tai tilata netin kautta s-postitse: leena.lomu@ort.fi tai soittamalla p. 040 7076715. Äänitteen hinta on 15€/kpl ja jos tilaa enemmän kuin 15 kpl niin yksikköhinta on 12.50 tai jos tilaa enemmän kuin 30 niin hinta putoaa 10: een €:oon (laatikossa on 32 eli laatikon hinta on 320€). Postimaksut lisätään tilaukseen.

Kuoroon otetaan uusia laulajia. Laulajiksi halukkaiden ei tarvitse olla ortodoksisen kirkon jäseniä – tärkeintä on musikaalisuus ja meidän osalta myös harras elämänkatsomus katsotaan eduksi. Pääasia on, että haluaa oppia laulamaan ortodoksista kirkkomusiikkia ja osallistua kuoron toimintaan (eli lähinnä jumalanpalveluksiin ja harjoituksiin). Kirkkokuoro laulaa pääasiassa seurakunnan jumalanpalveluksissa eli se ei ole vain harrastus vaan pikemminkin elämäntapa.

Mikäli laulaminen kiinnostaa, niin voi kanttoriin olla yhteydessä. Jokainen ääni on tärkeä –  kiitos kaikille, jotka annatte sen kirkolle.

Kirkkokuoro


 

Harjoitukset muualla (Forssa, Lammi)
Noin tuntia ennen liturgiaa katsotaan yhdessä vaihtuvat tekstit.

 

Oi ihana pääsiäinen konsertti kirkkaan
viikon sunnuntaina 23.4. 2017 Athos-säätiöllä


Oi ihana pääsiäinen kuoron esitys 19.4.2017 
kirjaston avolavalla