Moskovan hengellisen akatemian ikonimaalauksen johtava opettaja Natalia Aldoshina saapuu Suomeen ikonimaalauskurssia pitämään vielä tänä syksynä. Kurssi tapahtuu Lammilla Athos-Säätiön tiloissa 25.11.– 3.12.2017. Sen täyshoitohinta on 750 euroa sisältäen majoituksen, aterioiden ja maalaustilan vuokran lisäksi maalauksessa käytettävät kananmunat ja etikan, mutta ei ikonilautaa.

Päivässä on 7 tuntia ohjattua maalaamista. Kurssin aikana on mahdollista osallistua myös aamu- ja ehtoopalvelukseen päivittäin.

Opiskelijoilla on käytettävissään oma huone. Perushinta on laskettu vierasmajatasoiselle majoitukselle, jossa saniteettitilat ovat yhteisiä (huoneissa on tosin vesipiste kasvojen ja hampaiden pesemistä varten). Saman majoitustilan huoneet, joissa on omat saniteettitilat, saa käyttöön 5 euron vuorokautisella lisämaksulla. Saman hintaluokan majoituksena (790 e) on mahdollista saada käyttöönsä myös rivitaloasunnon (2 tai 3 mh), jossa voi asustaa kodinomaisesti yhden tai kahden ystävänsä kanssa. Kokonaan oma rivitalohuoneisto kurssin ajaksi maksaa 850 e, joskin niitä on enää niukasti. Alue on luonnonkaunis ja rauhallinen.

Ikonilaudan koko on 28×24 cm (reuna 1,5 cm joka puolelta, syvennys 2 mm). Piirros tulee valmiina opettajalta, niin ettei aika kulu piirtämiseen ja korjailemiseen.

Teema on Profetoitu Kristus Andrei Rublevin maalaamana. Malli-ikonissa on paljon yksityiskohtia ja koostaan johtuen ikoni edellyttää tarkkaa huolellista työskentelyä. Ikonit on viisainta ostaa Athos-Säätiöltä, joka on tilannut ne kokeneelta ja hyväksi todetulta puusepältä.

Kurssille otetaan 12 opiskelijaa. Tulkkina toimii Natalia Peräsaari.
Athos-Säätiön kiinteistössä on myös paljon mielenkiintoista nähtävää ikonimaalarille, niin että se on tälläkin tavoin kurssipaikkana mielekäs.

Kurssista voi kysyä tarkemmin Athos-Säätiöstä joko

sähköpostitse (info@athossaatio.fi) tai soittamalla (050-441 2036)