Jumalanpalveluselämä jatkuu kirkoissamme myös poikkeusoloissa. Koska kirkkokansa ei voi nyt osallistua jumalanpalveluksiin, palveluksista tuotettavien verkkolähetysten määrää lisätään.

Seurakunnat voivat välittää jumalanpalveluksia verkkoon oman Facebook -kanavansa kautta ns. live -toiminnolla. Osalla seurakunnista on myös valmius tuottaa materiaalia omalle YouTube -kanavalle, josta lähetykset ovat kaikkien nettiä käyttävien katsottavissa.

Tälle sivulle listataan keskeisimmät YouTubesta ja Facebookista löytyvät ”jumalanpalveluskanavat” sitä mukaa kun seurakunnat perustavat omia kanaviaan. Lista ei ole kattava.

Lapin ortodoksinen seurakunta pyrkii lähettämään omalla kanavallaan palveluksia päivittäin ja monen muunkin seurakunnan kanavalla voi seurata palvelusta monia kertoja viikossa. Lisäksi Lapin seurakunnassa työskentelevä isä Rauno Pietarinen tekee omalle kanavalleen lyhyitä opetuspuheita: https://www.youtube.com/user/rpietarin

Verkkolähetystä seuratessa on hyvä rauhoittaa huone muulta toiminnalta ja asettua kodissa ikonin äärelle aivan kuin kirkossakin.

Lähde: ort.fi

Lapin ortodoksisen seurakunnan verkkolähetykset
https://www.facebook.com/lapinortodoksinenseurakunta

Ilomantsin ortodoksisen seurakunnan verkkolähetykset
https://www.youtube.com/channel/UCUPtoHMl1embtfIlp7nf5DA/videos

Helsingin ortodoksisen seurakunnan verkkolähetykset
https://www.youtube.com/channel/UCDaKo3XXVTQu8s2G9PIQQQg

Saimaan ortodoksisen seurakunnan verkkolähetykset
https://www.youtube.com/channel/UCa8zZuFKDuz5odsuvaZlvnQ