Hämeenlinnan ortodoksinen seurakunta on yhdistynyt Helsingin ortodoksiseen seurakuntaan 1.1.2021.

Kaikki Hämeenlinnassa toimitettavat palvelukset ovat seurakuntakodilla ensi syksyyn saakka. Jumalanpalvelukset toimitetaan tämän hetken tietojen mukaan vielä suljetuin ovin. Ajankohtainen tieto löytyy Helsingin ortodoksisesta seurakunnan sivuilta.

Osoite Matti Alangon katu 11

Pohjoisen alueen päivystyskäytäntö ja viikkovapaat ovat muuttuneet.
isä Jonas Bergenstad (p. 0400 330 484) ja kanttori Petri Huttu (p. 0440 251 062), viikkovapaat maanantai ja tiistai
isä Aki Leskinen (p. 050 321 0035) ja Leena Lomu (p. 040 707 6715), viikkovapaat torstai ja perjantai
Tällä turvaamme alueemme pappien ja kanttorien olevat tavoitettavissa jokaisena päivinä

Virastolla asioinnista on sovittava puhelimitse papin tai kanttorin kanssa. Ehtoolliselle voi tulla palveluksen jälkeen, mutta edellytyksenä on, että siitä ilmoitetaan etukäteen papille. Synnintunnustuksella käynneistä voi myös sopia etukäteen papin kanssa. Eli enää virasto ei ole avoinna torstaisin eikä perjantaisin.

Hämeenlinnan seurakunnan nettisivut ja sähköpostiosoite poistuvat tammi-helmikuun aikana. Lisätietoja hos@ort.fi. Seurakunnan tyontekijöihin saa yhteyden puhelimitse tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@ort.fi

Alueemme facebooksivu löytyy hakusanalla: https://www.facebook.com/HameenlinnanOrtodoksit tai Hämeenlinnan alueen ortodoksit. Pyrimme striimaamaan palveluksemme ja niitä voi seurata joko facebookissa tai youtuben kanavalla Hämeenlinnan ortodoksit.
Facebookissa on myös alkanut uusi Hämeenlinnan ortodoksisen seurakunnan historian havinaa sarja, jossa haastattelemme alueen vanhuksia. Leena-kanttori käy haastattelemassa seurakunnan vanhimpia sunnuntaisin ja haastattelu tapahtuu livestriimauksella noin klo 12-14 välillä. Haastattelusarjan ensimmäinen haastattelu tapahtui 17.1. ja haastateltavana oli Maria Rumbin.

LÄMMIN KIITOS kaikille niille vapaaehtoisille, jotka olitte auttamassa kirkon tyhjennyksessä jo alkaneeseen peruskorjaukseen liittyen. Teitte suuremmoista työtä!

Kuvasta puuttuuvat vielä Elise Tamminen, joka keskittyi kirkon arkiston tyhjentämiseen. Lisäksi isä Aki ja kanttori Leena olivat mukana tyhjennysoperaatiossa.