Aluehallintovirasto on 1.7.2020 tekemällään päätöksellä määrännyt, että sisä- ja ulkotiloissa 1.8.2020 lukien sallitaan korkeintaan 500 henkeä sillä suosituksella, että tilaisuuden järjestäjä noudattaa THL:n ja Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeistuksia. Tämä merkitsee käytännössä edelleen turvavälien noudattamista sekä tehostettua hygieniatasoa.

Hämeenlinnan seurakunnassa tämä tarkoittaa, että voimme toimittaa elokuusta alkaen jumalanpalveluksia kirkossa myös sisällä, mutta edelleen rajoitetulla osallistujamäärällä. Lisäksi kaikkiin jumalanpalveluksiin on edelleen ennakkoilmoittautuminen elokuussa.

Hämeenlinnan kirkkoon mahtuu 2 metrin turvavälit ja poistumistiet huomioiden 13 henkeä. Forssan toimintakeskukseen mahtuu 6 henkeä. Tämän vuoksi jumalanpalveluksia toimitetaan elokuussa vain Hämeenlinnan kirkossa ja Forssan toimintakeskuksessa.

Pyrimme toimittamaan erityisesti liturgiat mahdollisuuksien mukaan ulkona, jolloin voimme ottaa kerralla enemmän kirkkokansaa palvelukseen.

Ennakkoilmoittautuminen tehdään pastori Aki Leskiselle puhelimitse tai tekstiviestillä (puh. 0400 504 504).

Jotta mahdollisimman monelle tarjoutuu mahdollisuus osallistua palveluksiin, emme voi ottaa samoja henkilöitä jokaiseen palvelukseen. Pyritään siis antamaan toinen toisillemme tila ja mahdollisuus osallistua ja vältetään ilmoittautumasta useampaan palvelukseen.

Ehtoolliselle voi edelleen osallistua jokaisen liturgian jälkeen, tästä tehdään myös ennakkoilmoittautuminen kirkkoherralle.

Ehtoollinen jaetaan edelleen kertakäyttöisillä puukuitulusikalla, jotka hävitetään polttamalla. Kaikkea fyysistä kontaktia tulee välttää (kristottaminen, kätteleminen, halaaminen, kirkollisten esineiden sekä papin käden suuteleminen jne.). Palveluksiin osallistutaan vain terveenä. Kirkkoon tultaessa pestään kädet ja desinfioidaan ne käsidesillä.

Seuraavat palvelukset seurakunnassamme ovat:

 

Hämeenlinna

Heinäkuu

La 18.7. Liturgia

Elokuu

La 1.8. 5.8. klo 17 Vigilia

Su 2.8. klo 10 Liturgia

Ke 5.8. klo 17 Vigilia

To 6.8. klo 10 Liturgia

 

Forssa

Heinäkuu

Su 19.7. klo 10 Liturgia