LAPSET KIRKOSSA

Lapset ovat aina tervetulleita kirkkoon. Jos he eivät jaksa seistä kirkon puolella koko palvelusta, niin kirkkosalin takatilassa tuohusmyyntipöydän vieressä on leikkipöytä lapsille. Siellä voi piirrellä ja lueskella lasten kirjoja.

LASTENKERHON TEEMANA ON KULTTUURIT TUTUKSI

Syyskaudella lasten kanssa on tarkoitus tutustua eri kulttuureihin laulun ja leikin keinoin.

Lauantaina 12.10. teemana oli Kyyrölän Karjala (srk-koti). Tutustuttiin Antonina Sosunov-Perälän opastamana Kyyrölän perinteisiin ja nautittiin mm. karjalan piirakoita munavoilla.

Marraskuussa tutustuttiin Kreikan kulttuuriin
Lauantai 16.11. saimme kuulla Mary Markakin esittelyn Kreikkalaisuudesta kulttuurista. Väritimme Kreikan ja Suomen liput, opimme muutaman kreikan kielisen sanan, nautimme kreikkalaisia herkkuja, näimme perinteisiä tansseja ja pääsimme jopa itse tanssiin mukaan.

Joulukuussa on Eritrealaisen kulttuurin vuoro
Lauantai 14.12. klo 10-12 eritrealainen perhe kertoo omasta kulttuuristaan lasten perspektiivistä ja opimme jotain toinen toisistamme.

Vuoden vaiheteen jälkeen

Tammikuussa tutustumme Laatokan karjalaisuuteen ja pidetään piirakkatalkoot.
Lauantai 11.1. klo 10-12 leivotaan lasten kanssa karjalanpiirakoita ja paistamisen ohella tutustutaan karjalaiseen kulttuuriin lukemalla, laulamalla ja leikkimällä.

Helmikuussa isä Erkki Lumisalmi johdattelee meidät saamelaiseen kulttuuriin.
Lauantai 1.2. klo 10-12 tutustutaan saamelaisuuteen lasten silmin

Maaliskuussa tavoitteena on tutustua venäläiseen kulttuuriin. Jos sinä tunnet ja olet kiinnostunut esittelemään venäläistä kulttuuria lapsille niin ota yhteyttä Leena-kanttoriin (leena.lomu@ort.fi) niin sovitaan tarkempi ajankohta.

Kaikki lapset ja lapsenmieliset ovat tervetulleita.