Kristinoppikoulu on ortodoksisen kirkon jäsenille tarkoitettu tapahtuma. Jokainen ortodoksisen kirkon jäsen on kasteen ja mirhallavoitelun kautta kirkon jäsen. Kristinoppikoulun päätösliturgiassa ei ole kyse ”konfirmaatiosta”, koska ortodoksit on jo kasteen yhteydessä voideltu.

Yleensä kristinoppikoulun suorittavat 14–15-vuotiaat nuoret. Kristinoppikoulun voi käydä myös esim. kirkkoon liittymistä harkitseva henkilö.

Kristinioopikoulun tavoitteena on ortodoksisen identiteetin vahvistaminen ja kirkolliseen yhteisöön kasvaminen. Yleisin tapa suorittaa kristinoppikoulu on n. viikon mittainen kristinoppikoululeiri eli ”kripari”. Ohjelmaan kuuluu mm. jumalanpalveluksia, oppitunteja, erilaisia ryhmätoimintoja, saunomista ja yhteisiä illanviettoja.

Tänä vuonna seurakuntamme kristinoppikoulu järjestetään yhdessä Tampereen ortodoksisen seurakunnan kanssa 12.-20.7. Ylöjärven Torpalla. Tampereen päätöslisturgia on la 21.7. ja Hämeenlinnan su 22.7. Tampereen leirin johtajana toimii isä Heikki Honkamäki ja toisena vastuullisena ohjaajana on nuoriso-ohjaaja Nemanja Balcin. Mikäli olet seurakunnan jäsen, niin olet saanut jo leirikirjeen ja ensimmäinen infotilaisuus, jonne nuoret kokoontuivat, on pidetty 4.2. Leiriläiset saivat leiripassin ja uskontunnustuksen ulkoaopeteltavaksi sekä käytiin läpi sakramentit ja omat suojeluspyhät.

Leirin tiimoilta ollaan pitämässä myös nuorten tapahtumailtapäivä la 26.5. klo 15-18 seurakuntakodilla. Tuolloin nuoret tutustuvat omaan porukkaan valmistetaan jotain syötävää ja katsotaan elokuva.

Leiriin liittyvistä asioista voi kysellä kanttorilta Leena Lomulta p. 040 707 6715 tai leena.lomu@ort.fi